woensdag 12 januari 2011

ditjes en datjes

mijn eerste marktplaats verkoop van dit jaar! €25,- gaat naar het aflossingsfonds;-) vandaag even goed inpakken en dan kan het op de post. viel eigenlijk allemaal best mee.
ik ben gisteren eigenlijk met van alles en nog wat bezig geweest. ik heb onder andere 4 broden gebakken. daar doe ik meestal bijna een week mee.
het is erg lekker brood. de korst is zacht en daarom eten mijn kinderen het ook heel graag. ik vind het erg lijken op het brood dat je bij de bakker koopt. ik zal later nog een keer uitgebreid in gaan op het recept.
het is zelfs zo dat mijn kinderen opstandig worden als ik af en toe brood koop. dat vinden ze namelijk niet lekker meer. tja, het is maar waar ze aan gewend zijn he!
ook gistermorgen mijn ingredienten voor snert in mijn slowcooker gedaan zodat ik `s avonds geen omkijken naar het eten meer had. ik had nog genoeg over voor in de vriezer.
vanmorgen ben ik alweer aan de slag met mijn papierwerk. het is weer woensdag dus burodag. gelukkig heb ik vandaag niet zo veel te doen want de rekeningen die niet automatisch gaan heb ik vorige week al overgemaakt. ik moet nog wel wat formulieren opsturen. die had ik gelukkig al ingevuld en gekopierd. die kunnen dus zo op de post. ik zorg altijd dat ik postzegels en enveloppen in verschillende maten in huis heb. dat ligt op een vaste plek. als ik dan wat op moet sturen hoef/kan ik het niet uitstellen. een van mijn kinderen gooit het dan `s middags op de post. dat vinden ze leuk, ze mogen dan op de skelter naar de brievenbus.
ook heb ik mijn financien na gekeken en dat viel positief uit. normaal was januari een maand waarin op en houtje gebeten werd. maar door mijn enveloppensysteem hield ik voor het eerst geld over om te sparen in januari. ik heb het met een grote glimlach overgemaakt naar het aflossingsfonds(de spaarrekening voor het aflossen van de hypotheek). zometeen maar gauw verder want ik krijg nog bezoek vanmiddag. ik ga maar macaroni maken denk ik. zonder pakje natuurlijk. ik bak altijd wat gehakt en wat groente(ik doe er zelf ook nog knoflook bij) daardoor doe ik dan wat van mijn zelfgemaaktje italiaanse kruidenmix. (zo maak ik het:3el oregano, 1el basilicum, 1el peterselie, 1el paprikapoeder, en 1 laurierblaadje heel fijn gemaakt. je kan het. ik maak het altijd in voorraad en verdubbel of verdrievoudig het.) en ik voeg aan het mengsel nog 1-2 boullionblokjes toe. als dat klaar is haal ik het even uit de pan en bak een blikje tomatenpuree in de pan op redelijk hoog vuur tot de zure lucht weg is. wel blijven roeren want het bakt snel aan. dan gelijk weer het groente/gehakt mengsel eraan toevoegen en nog even mee bakken. daarna een blikje/pakje gepureerde tomaten erbij. even in laten koken en je kan de macaroni erbij doen.
wil je de hele mix van te voren maken doe dan bij de kruiden, knoflookpoeder en gedroogde uitjes(je kan ze in een potje bij de aldi of zo kopen) in een zakje en leg het bij je voorraad. denk er wel om dat je dan van te voren de mix oplost in 100ml heet water, zodat de uitjes kunnen wellen. tomatenpuree en boullionblokjes voeg je alsnog later pas toe.
zo nu ga ik echt aan de slag want anders word het niets meer vandaag. fijne dag allemaal.

12 opmerkingen:

  1. Wow, wat een mooie broden zeg!! Dat krijg ik zo niet voor elkaar. Bak je die allemaal achter elkaar?? Dat is een behoorlijke klus denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker recept voor macaroni! Wow...die broden!!! Daar ben ik wel heel benieuwd naar...naar het recept! Want deze broden zien er ook uit als van de bakker!!!Ik heb ook 1 vaste dag voor administratie/financiën...werkt heel goed. Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind de broden ook super! Ik kan me voorstellen dat je kinderen het niet leuk vinden als je brood koopt :) Ik heb nog nooit brood gebakken, maar wil het toch ooit eens gaan proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een reacties op de broden, leuk hoor. ik beloof dat ik probeer deze week nog het recept op te schrijven. en ik bak ze allemaal in een keer. dus het is eigenlijk niet zo veel werk.

    groetjes lieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt inderdaad een paar mooie broden gemaakt. Ook ik wacht op je recept hoor! ;o)

    En je macaroni zal ik ook eens een probeer geven. Ziet er in ieder geval goed smakelijk uit. Dank je wel en natuurlijk ook nog een mooie dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kom voor het eerst op je blog en heb een vraagje ,gebruik je voor je kruidenmengsels verse kruiden of gedroogde?
    Kom zeker vaker langs

    groeten Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie broden zeg. Zien er professioneel uit. Ben benieuwd naar het recept, en of je ze in de BBM kneed. Want dat kneden vind ik wel een gedoe.

    ik krijg al honger als ik je blogje lees en je foto zie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, ik vind het ook hele mooie broden. Of ze net van de bakker komen. Knap hoor. Ik krijg steeds meer respect voor je!

    liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @ bep. ik gebruik droge kruiden voor mijn mixen omdat ik ze dan kan bewaren. maar je kan het net zo goed met verse kruiden doen, dan moet je wel wat meer gebruiken.
    deze zomer wil ik mijn zelf geteelde kruiden in mijn droogapparaat doen om ze langer te kunnen gebruiken.

    groetjes lieke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw, wat een prachtbroden! Dat krijg ik zo niet gedaan. Bij mij blijven ze altijd laag en stevig. Oh, ben zo benieuwd naar je recept want dat ga ik zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oooh wat heerlijk om te zien dat ik niet de enige ben die brood bakt, wil je receptje wel eens zien, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hoeveel gebruik je van de mix, toch niet de volle eetlepels? of ga je na het mengen er 100 gram voor gebruiken? o.i.d. gr Tanja

    BeantwoordenVerwijderen