donderdag 27 januari 2011

foto`s van toen

ja ja het is voorjaar. en dan moet er opgeruimd worden. ik had gisteren besloten ons kleine kamertje/naaihok/voorraadkast/vriezerstandplaats/berging of hoe je het ook noemen wil, op te ruimen. ik moest wel even drie keer slikken want er stond heel heel veel rommel op 4 vierkante meter (met een schuine kant).maar om te voorkomen dat het nog erger word moest het er toch echt eens van komen. het was geen rommel in de zin van troep maar er stond gewoon heel veel. al mijn hobbyspullen die ik in de loop der jaren verzameld heb, een hele hoop stoffen, wol, en foto`s. door alle 'rommel' heb ik al tijden niet meer echt lekker kunnen freubelen, naaien, etc. ik haalde dan iedere keer iets naar beneden met het excuus dat dat gezelliger was. tuurlijk is het gezelliger omdat ik boven niet eens een stoel bij de tafel kon zetten. en vaak kon ik ook dingen niet meer vinden terwijl ik wist dat ik het had. dubbel kopen vond ik dan zonde met gevolg dat ik ofwel alles overhoop trok in een poging het toch te vinden, of ik waagde me er niet eens aan en liet mijn creatieve bui varen. ja het moest er maar eens van komen, maar dan wel goed. alles moest tot op het laatste dingetje uitgezocht en opgeborgen worden. dit keer zou half werk niet helpen want van vroegere pogingen weet ik dat het dan weer binnen een paar weken/maanden net zo erg zou zijn als voorheen. vol goede moed en met een beetje spijt toch maar begonnen. het bleek eigen lijk best mee te vallen. en het grootste gedeelte was dan ook snel gebeurd. maar toen.... de foto`s. zou ik ze gewoon op zolder zetten of zou ik ze nu maar eens echt goed uit gaan zoeken en (hopelijk) inplakken. ik besloot voor het laatste te gaan. foto`s van zoon, dochter, man, mijzelf, ons samen, bepaalde vakanties en noem maar op,bij elkaar. alles moest een eigen plaats krijgen zodat het straks makkelijker is om in te plakken. het gaat om ongeveer 10 jaar(slik) foto`s weggestop in 3grote dozen. ik ben aan de laatste doos bezig. maar snel gaat het niet. want met het zien van elke foto komt ook weer een herinnering naar boven. gek genoeg maken we eigenlijk voornamelijk van leuke en mooie gebeurtenissen foto`s. geboortes van onze kinderen waarbij ik me nog zo goed kon herinneren hoe het voelde om voor het eerst hun warme natte lijfje op mijn buik te voelen. of foto`s van het uitzoeken van de trouwjurk ruim 10 jaar geleden. ik weet nog zo goed hoe ik me voelde toen ik de! jurk zag. en hoe zwaar die was toen ik hem eenmaal aanhad. foto`s van vroegere liefdes waarbij je je nu afvraagd hoe je ooit op hen verliefd kon worden. en foto`s van mensen die om welke reden dan ook uit je leven verdwenen zijn. maar die ieder weer een herinnering aan een tijd van je leven boven brengen. het was echt een 'trip down memorylane'. soms kan een doos foto`s genoeg zijn om je te realliseren hoe gelukkig je bent. en hoeveel mooie en leuke momenten je in je leven meegemaakt hebt. dat weegt niet op tegen alle nare.
maar goed door al dat getreuzel ben ik dus nog steeds niet klaar en moet ik zometeen weer flink aan de slag. ik wil in ieder geval alle foto`s uitgezocht hebben en per onderwerp in een zakje doen zodat ze niet weer door elkaar raken. en dat inplakken ga ik me dan volgende week maar eens aan wagen. maar nu het kamertje opgeruimd is vind ik het ineens een balzaal ondanks de 4 vierkante meter met schuine kant. en dat de vriezer ( van 1.60)  en de voorraadkast er staan stoort me ineens niet meer. ik heb mijn hobbykamertje weer terug.
update: eindelijk klaar. wat lijkt het dan weinig he! de koffer met negatieven wil ik eerdaags maar eens naar mijn zus brengen. die woont niet bij me in de buurt en daardoor heb ik altijd een back up van mijn gewone foto`s, mocht er ooit iets gebeuren... hoe vaak hoor je niet dat mensen alles kwijt zijn bij een brand en dat ze dan de foto`s het ergste vinden. ook maar weer eens een back up van mijn digitale foto`s maken die kan dan gelijk met de negatieven mee naar mijn zus.

5 opmerkingen:

 1. geweldig hoe je dit blogje schrijft, kan je nagaan wij wonen in een huisje van 9 bij 6 meter en geen bovenverdieping, dus ben ik altijd aan het opruimen, freubelen doe ik idd aan de woonkamertafel, ( we hebben 1 tafel ), krijgen we foto's te zien hihi ik bedoel van voor en na ? , geniet van wat je doet , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes hoor. Heerlijk is dat he, oude foto's en brieven en toegangskaartjes bekijken. Inderdaad een trip down memory lane...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, je raakt bij mij wel een heeeele zere plek aan....ik heb ook nog 9 jaar foto's in te plakken! En dat staat bij mij allemaal in de kelder..ook zo'n plek wat ik nooit lang opgeruimd houd ;-(, begint wel te kriebelen hoor, door jouw blog!
  Gr. Corine
  Ps. kom je een keertje op mijn (nieuwe) blog kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei. Hier ook nog heel wat foto's. Dan wel digitaal, maar ben ook al jaren van plan een boekje van de kids te maken. Komt er gewoon niet van. Wel goed van je zeg!

  Liefs,
  MVB

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben geen plakker. Nooit geweest. Wij hadden alles in dozen. De vriendinnen van onze zoons vroegen een keer om foto's. Toen hebben wij alles op de laptop gezet. Zo leuk....

  Ik heb inspiratie voor een logje gekregen. Dank je wel.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen