vrijdag 21 januari 2011

het kinderfeestje

gisteren het kinderfeestje van J. gevierd. het was erg leuk. ik had bij de hema een leuk tafelkleed gehaald en bij de action wat leuke bekertjes en bordjes. de tafel zag er daardoor erg feestelijk uit.  ik had er wat nep waxinelichtjes bij gezet die ik nog van de kerst over had. als taart had ik gewoon wat cakejes op gestapeld met wat snoephartjes er tussen. vorig jaar heb ik namelijk een hele taart weg moeten gooien omdat de meiden het niet lekker vonden. maar de cakejes gingen goed op.
nadat de kadootjes, die eerst verstopt werden, uitgepakt waren en de cakejes op waren, zijn we chocolade balletjes gaan maken. het recept heb ik van 'eenvoudig leven'. dat was natuurlijk een groot succes. tussendoor werd er veel gesnoept van het deeg maar er was gelukkig nog genoeg ruimte over voor chocokussen (vroeger:negerzoenen) eten zonder handen. daarna nog stopdans gedaan en even later wilde de meiden de barbiefilm kijken die J. voor haar verjaardag gekregen had. dat was een mooi rustpuntje waardoor ik de chocoballetjes leuk in kon pakken (in een boterhamzakje met een strikje erom en dan het overtollige plastic aan de bovenkant afknippen) en in de snoepzakjes kon doen. ondertussen ook vast de frituurpan aangezet en de knakworstjes in de pan gedaan.  toen de film afgelopen was konden ze allemaal zo aan tafel schuiven. toen het eten eenmaal op was,was het ondertussen ook al donker geworden en haalde onze zoon O. zijn discobal van boven en er werd gedanst tot de ouders hun kinderen weer op kwamen halen. het was een erg geslaagd feestje!
na dat alles opgeruimd was en de kinderen in bed lagen heb ik mezelf eerst eens beloond door lekker in bad te gaan. ookal was het heel leuk, het was ook erg vermoeiend. ik ben vroeg mijn bedje ingekropen. vanmorgen was ik weer helemaal fit. en toen ik de kamer in kwam kon ik nog even genieten van de bloemen die ik gisteren gekregen had.
het waren tulpjes die ja na de kassa zo mee kon nemen. er zaten wel een aantal slechte bij maar die heb ik er tussenuit gehaald. ik heb ze door een decoratiering, die je nogmaal om een stompkaars zet, gestoken en zo had ik helemaal gratis dit leuke bosje bloemen. het lijkt gelijk voorjaar in huis. zelfs nu het buiten alweer gesneeuwd heeft.

5 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee van die cakejes. De tafel ziet er prachtig uit! Een geslaagd feestje en een leuke herinnering.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he wat gezellig zo'n echt kinderfeestje thuis, enne dat bloemetje heb je verdiend, proficiat alsnog, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige tafel! Ook ik bak altijd cakejes met een kinderfeestje. Zo'n taart ziet er prachtig uit maar dan lust de een weer geen slagroom, de ander geen marsepein, je gooit er inderdaad altijd veel van weg.
  Leuk zo'n bosje bloemen, en nog meer genieten als het gratis is!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat ziet er heel gezellig uit. echt een kinderfeestje...zo deden wij dat ook. Ik was daarna ook altijd wel gesloopt hoor ;)..je loopt toch je best te doen. Die bloemen waren een welverdiend kadootje! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig, zo´n feestje thuis. Wij deden dat ook altijd. Zelfs toen ze pubers werden was dat nog hartstikke gezellig. Vorig jaar heeft onze tweede dochter, die toen 16 werd een high tea in elkaar geflansd. Het was zo´n succes dat de meiden zich ertoe moesten zetten van tafel te komen voor de film! (ook gewoon thuis trouwens). Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen