maandag 10 januari 2011

extra geld voor aflossen hypotheek.

een van mijn goede voornemens van dit jaar is extra geld vergaren voor het aflossen van de hypotheek. want als de hypotheek is afgelost is ons fijne huis helemaal van ons en kan er niemand meer aanspraak op maken. we gaan ervan uit dat het nog wel 10 jaar kan duren voor het zover is maar het vooruitzicht is mooi.
en alle dingen die ervoor zorgen dat het sneller gaat is alleen maar meegenomen. ik heb dus besloten om het een en ander op marktplaats te zetten en te verkopen. want wie heeft er niet een aantal dingen op zolder staan die hij niet meer gebruikt. ik heb het altijd een beetje voor me uit geschoven omdat ik het lastig vond. maar dat is eigenlijk jammer want straks wil niemand het meer hebben. nu kan ik er misschien nog een leuke prijs voor krijgen.
het zelfde geld voor het declareren van zorg. ik had nog een rekening van een aantal tientjes liggen die ik zelf voor moest schieten tijdens de vakantie. die rekening heb ik niet gedeclareerd. ook dat is natuurlijk puur geld weggeven. en die zorgverzekeraars hebben het al goed genoeg. ik kon het niet aan mezelf verkopen om op aanbiedingen te letten en dingen tweede hands te kopen en dan zulke dingen gewoon te laten liggen. ik ga ook mijn tegoed bonnen maar eens inleveren. op de een of andere manier vergeet ik die alijd. misschien moet ik het maar in de agenda zetten op de dag dat ik boodschappen ga doen. als ik die dingen inlever voor spullen  die ik toch al nodig had dan scheelt dat weer in mijn budget en hou ik zo ook weer geld over.
ik ben geen vrek of gierigaard. we hebben ons alleen wel een doel gesteld en dat willen we heel graag halen. maar gelukkig leven, plezier hebben en geven is net zo`n prioriteit.

3 opmerkingen:

 1. Daar hoef je echt geen vrek voor te zijn hoor, het is toch jouw geld! En hier declareer ik vrij gauw de rekeningen, de middelste heeft een beugel, phewwww... je valt af en toe stijl achterover van die bedragen. Maar ik moet zeggen dat ik daar voorheen ook wat makkelijker in was hoor!
  Knap zeg, als je over 10 jaar hypotheek-vrij bent! Lijkt me een heerlijk gevoel!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ons doel is om alleen al financieel onafhankelijk te kunnen zijn en doen daar ook zo veel mogelijk voor. Toevallig vandaag ook e.e.a. op MP gezet en al direct reacties. Nu nog hopen op daadwerkelijke verkoop.

  Jij ook succes gewenst met de verkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Extra aflossen is mooi, maar vergeet niet te leven. Af en toe uit de band springen, maakt het sparen erna wat makkelijker. Anders hou je het niet vol.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen