vrijdag 14 januari 2011

kleine geluksmomentjes

ik lag gisteren in bed de dag te overdenken. dat is wanneer ik me realliseer hoe gelukkig ik ben. tuurlijk is bij ons thuis echt niet altijd alles koek en ei. maar  het zijn die kleine dingen die het leven zo leuk maken. tuurlijk kan je je zelf en je gezin helemaal volproppen met aktiviteiten, etentjes, kleding, dure kado`s etc.met alle stress van dien om aan dat ideaalbeeld te blijven voldoen. voor mij betekenen juist de kleine dingen zo veel. een lief woord dat je die dag van iemand kreeg of als je kinderen lekker spelen. maar ook de vermomde geluksmomentjes zijn me veel waard. als ik weer eens loop te mokken als ik de vaatwasser leeg moet ruimen (niet mijn hobby) en dat ik me dan realiseer dat ik wel een vaatwasser heb. of als je eten een keertje niet zo lekker smaakt dat je dan blij bent dat je iedere dag te eten hebt en dat je de luxe hebt om dan maar de volgende dag iets anders te maken. of als je ruzie met je partner hebt, dat er dus wel iemand is waarvan je houdt om ruzie mee te maken en de wetenschap dat het ook wel weer goed komt.
het is eigenlijk net als een sterrenhemel: hoe langer je kijkt des te meer sterren je ziet flonkeren. hoe beter je kijkt des te meer geluksmomenten je ontdekt. dan voel ik me vanzelf een heel gelukkig mens.
dit weekend ligt een druk weekend voor de boeg. met de verjaardag van onze dochter, logees, een hoop visite en daardoor ook het nodige werk. vroeger kon ik daar helemaal in de stress van raken. want oh jee, als het niet allemaal perfect was. maar nu geniet ik van de mensen die komen, die we al lang niet meer gezien hebben. en ik geniet van al die mensen die speciaal voor onze dochter een eind willen rijden in hun weekend, of van de mensen die niet kunnen komen maar toch aan haar denken....
nu moet ik zo even aanpezen om alles in orde te maken en ik moet ook nog een aantal boodschappen doen voor de logees komen. ik wens iedereen een heel fijn weekend met heel veel kleine simpele geluksmomentjes.

8 opmerkingen:

 1. Fijn, gezellig weekend vol kleine geluksmomentjes en ... gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je dochter! En het zijn de kleine dingen die he doen, he?

  Fijn weekend.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefeliciteerd met je dochter. Ik zal dit blogje goed onthouden. Want zo is het maar net. Geluk zit in kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte met je dochter! Hopelijk heeft ze veel plezier van en met haar kado.

  Onze dochter kreeg vorig jaar een hamstertje met MP-kooi (die ook wat minder goed beviel dan gehoopt :-) Ze is er nog steeds zo gelukkig mee en ze heeft hem aardig tam gekregen.

  Je blog ziet er super uit, 'k kijk iedere dag uit je je berichtjes. Leuk dat we zo een kijkje om het hoekje mogen nemen bij jullie thuis.

  'n Fijn weekend verder! Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. om warm van te worden , en wat een geluk dat ik dit mag lezen, je hebt het precies beschreven , dank je , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi beschreven en helemaal zoals ik ook leef!! Ik zeg altijd...ik heb maar heel weinig nodig om geluk te ervaren! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gezegd, ik ben het helemaal met je eens. Gefeliciteerd met je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen