dinsdag 18 januari 2011

deurhanger van zeep en schelpen

zoals ik in het vorige berichtje al schreef vind ik het leuk om dingen te maken. een van die dingen is zeep maken. ik heb op internet gezocht hoe ik dat kon doen en toen heb ik het gewoon geprobeerd. hierboven zie je een van de zeepjes die ik gemaakt heb. ik heb er een leuke stempel (die ik nog had liggen) ingedrukt waardoor je dat leuke figuurtje krijgt. ik zag ergens in een winkel waar ze zoiets soortgelijks hadden. maar die koste rond de 15 euro. toen dacht ik gelijk: "oh, dat kan ik zelf ook wel!" ik had nog schelpjes liggen die ik ooit bij de action gekocht had. die hebben ze trouwens nog steeds, een hele grote zak voor nog geen euro. in de schelpjes heb ik toen heel voorzichtig met een piepklein boortje een gaatje gemaakt (vooral niet drukken) en daarna aan touwtjes gehangen met verschillende lengtes. zeepje erbij aan een touwtje en bovenin een knoop. zo heb ik een leuke deurhanger die, denk ik, alles bij elkaar minder dan een euro gekost heeft. ik heb er toen gelijk nog een gemaakt en mooi in celefaan ingepakt en als kadootje aan iemand gegeven. de rest van de zeep gebruik ik gewoon.

8 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat leuk gemaakt. Prachtig. Zoiets wil ik ook wel. Leuk voor in het toilet.Ik vind je erg creatief.

  Mooie layout heb je. Ik vind hem geweldig!

  liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er leuk uit en nog voordelig ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke zeepketting, en ook je blog ziet er leuk uit.
  Ga je volgen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ontzettend leuk!!! ik heb pas nog staan kijken naar een zeepketting, die was 15 euro!! En daar zaten geen schelpjes aan. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk gedaan!! Ik wil er 1 gaan maken maar weet niet goed hoe ik het de zeep moet doen. Heb je een bestaand zeepje gebruikt? Ik wil graag bestaande zeep raspen en dan met een beetje water in een vormpje persen, zou dat gaan denk je? Ik wil een ketting maken samen in combinatie met vormpjes die ik gemaakt heb van brooddeeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @sannepan ik denk niet dat het werkt met zeep en water. wil je niet zelf zeep maken zoals ik dat deed kan je wel kaarsenvet in vormpjes doen. dat wil ik binnenkort een keer doen. dat word snel hard en heeft redelijk het zelfde uiterlijk.
  als je toch zelf zeep wil maken kan je hier kijken hoe het moet http://zeep.vanderleden.com/benodigdheden.php . hier heb ik het ook van geleerd. succes en ik ben erg benieuwd naar je resultaat!

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen