donderdag 6 januari 2011

lieke`s allesreiniger

pfff, ik zit! ik ben bijna klaar met mijn ramen wassen. even een kopje thee en dan weer verder. ik vind het altijd een hele klus. normaal doe ik iedere keer wat. maar ze waren nu zo vies dat ze echt allemaal moesten. vroeger had ik er helemaal een hekel aan. toen deed ik het nog met een sopje en een zeem. die tijd is allang voorbij. sinds ik zelf allesreiniger maak gaat het zo veel makkelijker. ok, mijn hobby zal het nooit worden. maar als je iedere keer wat doet is het ook niet vevelend.
ik gebruik de allesreiniger voor vrijwel alles: keuken, badkamer, deuren, wc,ramen, etc . het is milieuvriendelijk, budgetvriendelijk, het ontsmet goed en is heel makkelijk en licht in gebruik.
als ik het zo terug lees lijkt het net zo`n goedkope infomercial van tv. hihi.
maar omdat ik weet dat veel van jullie op de centjes moeten/willen letten, is dit echt een goed alternatief voor de dure allesreiniger. ik maak het zo: een halve el afwasmiddel (de helft als je geconcentreerde hebt), 350 ml witte azijn en 400 ml water. doe dit in een spuitfles. ik gebruik al jaren een oude van schoonmaakmiddel dat ik toen gebruikte. even op het oppervlak spuiten met een vochtige doek of spons uitwrijven en met een droge doek licht oppoetsten. het droogd vrijwel vanzelf streeploos op.
de azijn zorgt dat het desinfecteerd en het afwasmiddel zorgt ervoor dat het ontvet. ook van die vervelende vliegenpoepjes die je in de zomer veel hebt gaan er in een veeg af. kosten? ik denk 10 cent per fles. kan je het toch een keer voor proberen. ik had er nog niet aan gedacht om dit op te schrijven maar mijn zus zei dat ik dit zeker op het blog moest zetten. zij is namelijk enorme fan van dit middel.
en wil je je kunststof bad een keer goed schoonmaken doe dan 125ml afwasmiddel, 125ml witte azijn en 250ml water in een fles. dit is geconcentreerder er kan daardoor die nare randjes in het bad goed schoon krijgen.
zo, mijn thee is op dus ik heb geen excuus meer om nog langer te zitten. ik ga weer (lekker) aan de slag!

9 opmerkingen:

 1. Hoi Lieke,
  wat een goede tip! Ik doe sinds kort wel allesreiniger en water in een oude spuitfles, maar dit lijkt me misschien nog wel beter (en goedkoper). Ga hem zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. doe het zelf ook al jare zo , jij bent goed bezig zeg, neem nog een kopje thee , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip. Ik ga het zeker proberen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk.. daar maken we even een notitie van. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in gedachten zie ik iedereen al poetsen, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Lieke

  vanmiddag heb ik je allesreiniger gemaakt en het werkt super! Bedankt voor de tip.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen