zondag 9 januari 2011

thuis

ik ben een echte huismus!het liefst ben ik thuis in mijn eigen kleine wereldje. lekker met een fleece dekentje op de bank warme chocomelk drinken of lekker wat knutselen aan de eettafel. alleen `s avonds of gezellig met de kinderen. mijn huis is een echt gezinshuis. de deur staat altijd open voor iedereen. maar bovenal is het ons 'thuis'. dit is de plek waar ik mijn kinderen thuis zie komen na een schooldag. de ene keer verdrietig omdat ze ruzie gehad hebben, de andere keer opgetogen en blij omdat ze de beste van de klas waren. het is de plek waar onze verjaardagen gevierd worden. sommige uitbundig, sommige alleen met ons gezin. ik hoop in dit huis heel oud te mogen worden. en dat onze kinderen vanuit dit huis trouwen. ik stel me altijd voor hoe mijn man en ik, later als we bejaard zijn, samen op een bankje voor ons huis zitten. kijkend naar onze kleinkinderen.
we hebben in het verleden ook wel op andere plekken gewoont, maar dit is echt ons plekje. hier willen we niet meer vandaan. misschien dat het daarom is dat we er zoveel energie in steken om het helemaal naar onze zin te maken. perfect is het nog lang niet, maar dat is ook niet ons streven. gewoon gezellig, zonder al te veel poespas. we hebben sinds een paar jaar kippetjes die bijna elke dag verse eitjes leggen. achter het huis hebben we een klein moestuintje. we kunnen er niet het hele jaar van eten hoor, maar wat we ervan eten smaakt 100x lekkerder dan de groente uit de winkel. binnen is het in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel. de meubeltjes die er in staan zijn tweede hands maar met veel plezier opgeknapt. alles in en om ons huis heeft betekenis gekregen. daardoor ben ik zo graag thuis. ik kan me geen fijnere plek wensen.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, dat gevoel begin ik ook te krijgen in ons huis.....Geniet ervan! Maar dat doe je al...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik je blog zo lees, straalt de liefde in jullie gezin er vanaf. Blijf genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt als een heerlijk knus huis. Vol met liefde.

  Geniet ervan!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Lieke, Leuk blog heb je! Zoals jij over jouw huis schrijft...zo voel ik het ook!Een heerlijk plekje en ook ik ben een echte huismus!! Vorige week een klein tafeltje bij de kringloop gescoord...daar kan ik dan zo van genieten!! Voor mij echt zóveel leuker dan een giga woonboulevard! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou haast zeggen: amen! Wat een ontzettend mooi bericht heb je achtergelaten. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bedankt voor de hartverwarmende reacties!

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een kort maar krachtig stukje, ik vind er veel herkenning in, ik ben ook zo'n huismus ;-) Ik kan er ook enorm van genieten, maar herkenning op dat gebied vind ik niet vaak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen