maandag 21 februari 2011

het weekend

door een hele drukke week waren dit keer de boodschappen niet op donderdag gedaan maar moesten er nog even op zaterdag tussen door. waardoor naast alle andere dingen de zaterdag toch weer heel vol zat. ik zou eigenlijk naar de hh beurs gaan, maar dit ging niet door.
volgens mijn zus heb ik hier helemaal niets aan gemist. waar je vroeger nog de nodige proefmonsters kreeg, was het volgens haar nu meer een overdekt winkelcentrum waar je nog entree voor moest betalen ook. en de spullen die je kon kopen waren maar een fractie goedkoper en veel andere dingen waren er volgens haar ook niet.
ik heb me rot gelachen om haar beschrijving van de hh beurs. ik ben er zelf nog nooit geweest maar heb nu een redelijke voorstelling.
zondag was dan toch een heerlijke rustige dag. wel even lekker naar zo`n drukke week.
M was jaloers geweest dat ik van de week met mijn zus sushi heb gegeten. gelukkig had ik nog een aantal zaken over en heb toen voor hem ook nog  wat sushi gemaakt. samen met wat heerlijke wasabi mayo. de mayo(een vers eigeel mengen met een el mosterd en daarna ongeveer 250 ml olie langzaam erbij gieten terwijl je stevig roert, dan op smaak maken met zout) had ik de dag ervoor gemaakt voor bij de zelf gemaakte frietjes en smaakte heerlijk met de wasabicreme.

het eiwit dat ik nog over had van het maken van de mayo heb ik samen met nog wat eieren gebruikt voor de omelet in de sushi.
`s avonds heb ik lekker zelf pasta gemaakt. dat is werkelijk zo makkelijk. je mengt 1 ei per 100g bloem of (nog beter) gezeefd volkoren meel. als je het lang genoeg gekneed hebt leg je het nog een half uurtje in de koelkast ingepakt in plastic folie. daarna kan je het uitrollen en in lange slierten snijden of als plakken voor lasagna. heb je zo een apparaatje dan gaat het nog makkelijker, maar het is geen absolute must om pasta te kunnen maken.
we hadden er lekker wat noten, kruiden, knoflook,olie en een beetje slagroom door gedaan. heerlijk!

en nu is de week weer lekker begonnen. gelukkig is het deze week niet zo druk als vorige week. en heb ik de tijd om wat extra dingetjes te doen. tja die voorjaarskriebels he.
ik kan ook niet wachten tot ik weer in mijn tuintje aan de slag kan. ik heb al wat tomaten, courgettes en spaanse pepers voor gezaaid.  met de rest wacht ik nog een paar weken want ik weet niet hoe lang het koud blijft en wil niet maanden met groente plantjes in huis zitten.
twee weken geleden heb ik nog wel wat knoflook geplant in bakjes. die heb ik eerst twee weken in de koelkast gelegd om ze te foppen(zie gardners world van de bbc). als het goed is heb ik dan van het zomer al knoflook. anders moest je wachten tot later in het jaar voor najaarsknoflook maar dan plant ik gewoon lekker weer nieuwe.
kunnen jullie ook niet wachten tot de lente weer echt begint?

8 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens laat die lente maar komen. Ook hier staan de tomaten en paprikaplantjes al in de vensterbank te groeien. Die pasta zelf maken ga ik ook eens even uittesten.
    Groetjes ella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snak ook naar de lente, ja!! Vooral voor de kinderen ook, hoor, zo heerlijk als ze naar buiten kunnen! Vorige week ook wat in de tuin gewerkt, en als je dan ziet, waar overal de knop al in zit....echt geweldig!
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. he kijk jij ook naar gardeners world van de bbc, ik heb nog een dvd van hen, wil je die hebben ? dan stuur ik hem op , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, je hebt idd niet echt wat gemist aan de hh-beurs hoor. Ik was er wel, zie mijn belevenissen op mijn blogje.
    Hier ook al zo'n zin in de lente, heb vanmiddag 2 grote bloembakken gevuld met aarde, over een paar weken gaan daar de zaadjes in, kan niet wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi ik kom hier via via zoals dat gaat. Je hebt een leuk blog. Knap dat je zelf sushi maakt, mijn man is er ook dol op.
    En laat het idd aub snel lente worden, her en der komt er weer wat groen gelukkig. Heb er zin in maarja wie niet!!
    Groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat lijkt me leuk om te doen: zelf pasta maken! Heb ik nog nooit gedaan, maar ik ga het zeker eens proberen.
    Vanmiddag zag ik volop krokussen bloeien, dus ja: de lente komt er gelukkig echt aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook ik snak na de lente en zit er hard aan te denken om wat krokussen te gaan kopen. Ik ben dit weer meer dan zat!
    Wil weer lekker in de tuin zitten en gaan beginnen met zelf groente kweken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi anja, welkom op mijn blog het is zo leuk om steeds weer nieuwe mensen te mogen vewelkomen op mijn blog. dus voor iedereen die ik dit nog niet persoonlijk gezegd heb: welkom, leuk dat je er bent.

    ik ga heel graag in op je aanbod marion. ik heb je al een mailtje gestuurd met mijn gegevens.
    dank je wel!

    tineke, probeer het maar gewoon eens. pasta maken is echt niet moeilijk, wel rommelig;-)

    groetjes lieke

    BeantwoordenVerwijderen