woensdag 9 februari 2011

het is toch gelukt!

het graanmolentje komt toch! ik heb op mijn vorige logje over dit onderwerp veel adviezen gekregen. ik heb toen besloten de molen niet bij die winkel te kopen. dat was wel even slikken want het was een mooie prijs. toch maar opnieuw op het www gekeken. ook op een linkje dat me gestuurd was. er waren uiteindelijk 2 bedrijven die hem voor 199,- verkochten. maar toen ik gister weer ging kijken had een internetwinkel hem al weer op de normale prijs gezet. dat was balen.
vanmorgen heb ik gebeld naar de winkel die hem nog voor de aanbiedingsprijs had, met de vraag of ik korting kon krijgen als ik twee apparaten kocht.
helaas, het apparaat kon echt niet goedkoper. zelfs niet als ik hun naam op mijn blog zou noemen(top-emma in duitsland). dat was jammer. maar de vrouw legde me uit dat daar bijna geen marge op zat. maar als ik de iets duurdere zou nemen ze wel met me over de prijs wilde praten. de volgende in de serie koste 219,- maar die wilde ze dan wel leveren voor 200,-  dat klonk mooi. want nu had ik voor de zelfde prijs niet de fidibus basic maar de fidibus 21. en doordat ik het bedrag vooraf over zou maken ging er nog een 3% extra af. en verzendkosten waren er niet doordat ik boven de 100,- bestelde.
uiteindelijk dus een beter apparaat voor 194,- en hij word thuis bezorgd. dat scheelt toch weer 10,- aan benzine kosten met als ik hem zou halen in de winkel waar ik hem eerst wilde kopen. ik weet dat het nog steeds een hoop geld is. maar ik heb er lang op gewacht. bijna anderhalf jaar. ik kan dan ook niet wachten tot hij komt. mijn zus komt van het weekend logeren en ik hoop dus dat de molens er voor het weekend zijn. kan ze hem gelijk mee nemen.
toen ik vanmorgen het geld over ging maken bij de bank, ben ik gelijk even langs de supermarkt gelopen. ik had ook hier geluk. de melk die ik altijd heb was voor de helft van de prijs en ook stukken kaas en boter. allemaal met een tenminste houdbaarheids datum. dat wil zoveel zeggen als: tot dan garanderen ze dat het produkt goed is maar vaak kan je het nog veel langer bewaren. ( de melk niet natuurlijk maar daar maak ik yoghurt van).
ik word zo blij van dit soort dingen. als je even wat meer moeite doet kan het je veel geld schelen. zo zie je maar weer...

9 opmerkingen:

 1. Wat goed! Soms heb je enorm veel geluk. Wij hebben vorig weekend stalen wielen met goede winterbanden gescoord. 4 stuks voor totaal 100 euro. Ook veel geld, maar de stalen wielen alleen al zijn het al waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat het gelukt is! Mogen wij hem nog bewonderen als je hem binnen hebt? En wil je ook vertellen waarom je zo'n graanmolen gaat gebruiken?
  Groet, Idelet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een goed nieuws zeg en ik ben blij dat je hem niet in de (stomme) winkel gekocht heb! En dan nog f een duurder type ook nog, super.
  nou veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn joh! Veel plezier ermee! Leuk dat je zus er ook 1 heeft, kun je gezellig de ervaringen uitwisselen!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed zeg! 'k Zal voor je duimen dat ze beide voor het weekend binnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn zeg!Maar goed dat je hem niet bij de andere winkel hebt gekocht.
  Hopelijk is hij snel binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook de melk is nog zeker één week goed hoor. Wij doen dit al jaren zo en nog nooit bedorven melk gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De fidibus 21... Dat klinkt zo Harry Potter-ish!

  Fijn dat je eindelijk je molentje hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je het graanmolentje toch hebt gevonden! Goed dat je hem niet in die winkel hebt gekocht. Veel plezier er mee.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen