zondag 19 december 2010

kerstkadootje

ben je nog op zoek naar een leuk en goedkoop kerstkadootje? dan is dit misschien wel wat.
het is heerlijke "hot chocolate mix". zelf gemaakt met allemaal dingen die ik op voorraad heb. en voor twee van die potjes samen, ben je ongeveer 2 euro kwijt. met een leuk zelf getekend etiket ziet het er ook nog eens feestelijk uit ook.
zo maak je het: mix 300g suiker,85g cacaopoeder, 95g koffiecreamer(poeder) en 175g melkpoeder (je kan dit bij de supermarkt kopen en het heet ELK) door elkaar. zorg er voor dat je geen klontjes meer hebt. je kan er voor een winters tintje ook nog een theelepel kaneelpoeder in doen. ik vind dat heerlijk, maar niet iedereen is gek op kaneel.  daarna alles verdelen over je potjes en dan met een leuk etiketje en kaneelstokje versieren. 2 a 3 eetlepels van de mix in een beker en overgieten met gekookt water (of koffie) en je hot chocolate is klaar. als je al een leuke mok hebt kan je natuurlijk ook vast een paar eetlepels van de mix in een boterhamzakje doen en dan in de mok (zo blijft het droog), leuk celefaantje en een strik er om en je hebt alweer iets heel anders...

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Ik ga het zeker uitproberen. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ eco-mama. het is ook erg lekker om zelf te drinken en het spaart een hoop onnodig afval uit van al die voorverpakte chocomelpoeder.

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb net je blog ontdekt, erg leuk. Ook wij zijn aan het praten om per jaar een deel van de hypotheek af te lossen. Het zal met kleine beetjes gaan, maar vele kleine maken een grote toch?
  Een vraag, ik heb al eerder in de supermarkt gezocht naar poedermelk, maar kon het niet vinden. In welke supermarkt heb jij het gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @jaqueline: je hebt helemaal gelijk. let maar op de kleintjes, de groten letten op wel zichzelf(zei oma altijd). en wat betrefd de melkpoeder die heb ik van de c1000 maar ik geloof dat als je het vraagt in een winkel (jumbo zeker) kunnen ze het voor je bestellen.

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen