dinsdag 21 december 2010

goedkope kant-klare pannekoekenmix

wat is er lekkerder als zelfgemaakte pannenkoeken? maar het is vaak zo veel werk en je moet net alles in huis hebben om een lekkere pannekoek te maken. veel mensen kopen daardoor vaak kant-klare pannekoekenmix,  ik doe het net anders en maak zelf mijn kant-klare pannenkoekenmix. dan doe ik alles in de blender, meng het en giet het zo in de pan.(je kan het natuurlijk ook gewoon met de mixer mengen)
ik maak in een keer een aantal zakjes en zet ze weg voor de volgende keer.
dit heb je nodig: 300g bloem, 200g volkoren meel, 100g poedermelk, 2 el eipoeder, 1 el. custardpoeder, 1 tl zout en een tl bakpoeder. als je dit mengt met 1liter water is je pannekoekenbeslag klaar. ik heb er vandaag nog een handje gedroogde appel en een handje rozijnen door gedaan. de appel heb ik zelf een keer gedroogd en kun je dan zo in stukjes breken. samen met de rozijnen even laten wellen en mee in de pan doen. uiteraard kan je verse eieren en verse melk gebruiken, maar ik vind het zo handig dat ik alleen water toe hoef te voegen als ik het nodig heb. zeker als ik haast heb. de appels en rozijnen doe ik in een apart zakje bij de mix in.
de melkpoeder koop ik bij de supermarkt en de eipoeder heb ik bij eicom in barneveld gekocht. eipoeder is heel handig om in je voorraad te hebben. het blijft lang goed en je kan het goed verwerken in bakgerechten. doordat het sammonellavrij is hoef je ook niet bang te zijn als je kinderen een keer van het deeg snoepen.
dus echte oma`s pannekoekenmix voor een prijs uit oma`s tijd.
ik zal in een volgend berichtje schrijven over hoe ik mijn fruit en groente droog. het is namelijk heel makkelijk en goedkoop want je hebt geen vriezer of zo nodig om het te bewaren (scheelt weer energie). maar daarover later meer...

2 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar je blog over het fruit drogen...
  Ik zelf leg gewoon stukjes appel op de kachel, maar daar is het bij gebleven...
  Je idee van de chocodrank is ook super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt voor je reactie eefje. en wat leuk dat je mij nu ook volgt. ik zal deze week nog een berichtje schrijven over het drogen van fruit en groente. ik ben erg benieuwd wat de reacties daar op zullen zijn. er word in blogs volgens mij nog niet zo veel over geschreven. dat is jammer want ik vind het echt ideaal!

  groetjes lieke.

  BeantwoordenVerwijderen