dinsdag 1 maart 2011

zelfgemaakte kapstok

zoals jullie misschien al een klein beetje door hadden, hou ik van een brocante landelijke stijl in mijn huis. en beetje bij beetje wil ik dat in mijn hele huis door trekken. zo ook met een kapstok.
ik had hele leuke exemplaren gezien op marktplaats maar die waren naar mijn mening veel te duur. en ik wilde er ook niet een die iedereen al had. toen ik een half jaar geleden tegen een aantal leuke haken liep was mijn idee dan ook snel geboren. ik had namelijk in de tuin nog een mooie oude balk liggen die M ooit eens langs de kant van de weg vond. helemaal mooi verweerd.
dus dat ding afgezaagd en schoon gemaakt en toen met hele stevige bouten aan de muur bevestigt. ik heb wel van te voren gekeken waar de haken zouden komen zodat de gaten van de bouten er precies achter zouden vallen. vervolgens heb ik de haken er aan vast geschoefd en klaar voor gebruik.

de foto is een beetje scheef maar in het echt hangt ie precies recht. en doordat het hout zo verweerd is past het heel mooi bij de grijse kleur op de muur.
uiteindelijk heeft het hele ding me €6,- gekost want de bouten hadden we nog op zolder liggen dus die kwamen er ook niet extra bij.

12 opmerkingen: