dinsdag 15 maart 2011

wat als......

toen ik aan dit blog begon wilde ik eigenlijk niet op aktualiteiten en dergelijke ingaan. ik wil dat dit een blog voor iedereen kan zijn. vrij van politieke, geloofs of wat voor een andere overtuigingen of voorkeuren dan ook.
maar toch wil ik nu ingaan op wat er gebeurd is in japan en het drama wat nu gaande is met de kerncentrale.
vreselijk wat daar allemaal gebeurd en ik leef ook erg mee met alle mensen die dat drama moeten ondergaan.
deze mensen wonen op een breuklijn en weten dus hoe ze met aardbevingen om moeten gaan. daardoor is misschien wel erger voorkomen. en toen moest ik denken aan hoe goed of slecht ik zelf voorbereid ben.
zoals jullie weten heb ik een voorraad eten en drinken in huis en zou ik het best een tijdje zonder hulp van buiten af kunnen stellen. maar wat als die hulp lange tijd uitblijft? hoe voorbereid ben ik dan? en wat als ik a la minute weg moet, hoe voorbereid ben ik dan?
mijn foodstorage ging tot nu toe over het aanleggen van een voorraad zodat ik in geval van verlies van een baan, langdurige ziekte of wat dan ook, niet gelijk in de schulden zou komen.
en natuurlijk heb ik me ook wel eens verdiept in een eventueel rampenscenario, maar toch heb ik dat idee maar snel naar de achtergrond geschoven. want we leven per slot van rekening toch in een ontwikkeld land.
maar zo zie je maar dat dat er allemaal niets mee te maken heeft. en kan er in elk land wat gebeuren. ik ga dus maar weer eens alles goed nakijken en een noodpakket maken voor het geval ik op stel en sprong weg moet/wil met mijn gezin. want ook wij leven niet ver van een kerncentrale.
op http://foodstoragemadeeasy.net/ hebben ze een hele uitgebreide uitleg en stappenplan hoe je dit soort dingen op orde kan krijgen. het is een site van twee jonge amerikaanse huismoeders die ook veiligheid voor hun gezin willen garanderen.
dus geen site van dikke mannen in legerpakken die in de bossen hun overlevingstechnieken laten zien. maar gewone vrouwen die van mening zijn dat het leuk en waardevol is om voorbereid te zijn.
ik hoop dat we nooit zo iets vreselijks hoeven te doorstaan. maar ik zou wel beter slapen als ik weet, dat als er wat gebeurd ik op mezelf kan vertrouwen en niet afhankelijk ben van de hulp van anderen.
ik ben erg benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken en of er nog anderen zijn die net als ik denken.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Lieke,
  ik speel met hetzelfde idee.. wil binnenkort ook een brandveilig kluisje halen waar alle belangrijke papieren(kopieën) in kunnen. Afgelopen jaar hebben we brand gehad en ik had op zich redelijk snel alle benodigde papieren bij elkaar, maar ik had het fijner gevonden als ik in één beweging alles had gehad! Dat geld ook voor andere noodspullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lieke

  Ik vind je blog erg leuk en leerzaam om te lezen, maar een ding moet me even van het hart...niet alle mannen in legerpakken zijn dik en er zijn zelfs van die mannen die zich ook voor een groot gedeelte kunnen vinden in jou ideen....ik kan het weten, want ik ben al 33 jaar met zo'n man getrouwd.

  Groetjes zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi zeurtje, het was niet mijn bedoeling iemand te kwetsen. ik wilde meer een grappige tegenstelling neerzetten van deze vrouwen. mocht je je er toch door gekwetst voelen dan spijt me dat.

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen noodpakket of zoiets, soms zit ik er weleens over te denken maar als alles weer wat gezakt is ebt die gedachte weer weg.
  Ik denk dat wij allemaal erg geschokt zijn door de gebeurtenissen, dan besef je weer eens hoe snel het leven kan veranderen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Lieke

  Ben niet gekwetst hoor, zeker nu je verteld dat het grappig bedoeld was.
  Kom zeker terug om je blogjes te lezen, want zoals ik al schreef vind ik ze leuk en leerzaam.

  Groetjes zeurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb altijd ontzettend vooruitstrevende plannen. Maar daar blijft het dan ook bij. Toch eerdaags maar eens serieus er werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Lieke,
  Tja, ook ik dacht al, mijn voorraad is bijna op en ik moet wel wat doen.Hier wordt op de scholen ook geoefend voor brand en voor eventuele aanslagen op scholen. Dan ggat er een speciale bel en moeten de deuren v.d. klas dicht gordijene dicht en kinderen tegen de wand en stil zijn(zover mogelijk).eens belde ik nar school en er werd niet opgenomen tot 3 keer en toen een stem heel zachtjes, Er is een oefening.
  Toch wel goed om te doen,want je weet nooit.
  Groeten,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat als..........iets om over na te denken.....

  BeantwoordenVerwijderen