woensdag 30 maart 2011

allerdaagse dingen

gisteren was M onverwacht thuis. dat hebben we maar gelijk uitgenut. s morgens hebben we een aanhanger compost opgehaald voor 12 euro. veel goedkoper dus als wanneer je het in zakken koopt. ten tweede kan je hier niet eens zakken compost kopen dus daar hadden we anders weer voor naar nederland moeten rijden. maar goed, daar hebben we de bestaande bakken mee gevuld. goed gemengd met het mengsel wat er nog in zat van tuinturf en perliet/fermiculiet. nu zijn de bakken weer klaar voor gebruik.
dat mag ook wel want de winter heeft wel lang genoeg geduurd.
eerst hebben we tussen de middag lekker buiten gegeten. ik had bloemkoolsoep gemaakt van de restjes van de vorige dag. ik kook de bloemkool dan in extra veel water  om de volgende dag soep van te kunnen maken. voor de soep heb ik een cup tovermix gemengt met ongeveer drie cups (cup is ongeveer 250ml) van het kookwater van de bloemkool daar heb ik nog anderhalve el zelfgemaakte boullion door gedaan en toen aan de kook gebracht. toen het eenmaal een mooie cremige soep was heb ik nog wat bloemkoolroosjes die nog overwaren er bij in gedaan en even mee laten verwarmen. een afbakbroodje ham/kaas erbij en we hadden een lekkere voordelige en gezonde lunch in de buitenlucht (net vakantie!)
na de lunch zijn we snel weer verder met de tuin gegaan en heb ik een bak al vol gezet met steek uitjes. rode, witte en gele.

nu zieje er nog niet zoveel van maar over een aantal weken zal deze bak helemaal groen zien. gezellig!
M heeft samen met onze zoon een hut gebouwd achter het kippenhok. met dakleer en al. dat hadden we nog over van een eerder projekt en zou anders weggegooit worden.
s middags ben ik nog met een vriendin op zoek gegaan naar een badpak. en ik had geluk voor 6 euro heb ik een nieuw badpak voor de zomer. laat de zomer maar komen!!!!!!!!

7 opmerkingen:

 1. Wij hebben gisteren ook weer de uitjes de grond in gedaan!
  Er is eigenlijk zo weinig nodig hé, voor een blij - vakantie gevoel?! Klink lekker die bloemkool soep, maar misschien een domme vraag: wat is tovermix?

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi tineke, het recept voor tovermix vind je onder het zoekwoord recepten, rechts op mijn blog. ik heb het op 4 januari geschreven, dus ja kan ook bij de berichten van januari kijken.
  ik weet helaas niet zo goed hoe ik die leuke linkjes en verwijzingen moet maken die ik op andere blogs wel een zie, maar ik hoop je hier mee geholpen te hebben.

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is vast een gekke vraag...maar ik had pas een superbloemkool, met zulk prachtig blad....ik had echt zoiets van...kan ik nou ook niet wat met dat blad doen?? Maar ik wist echt niet wat, dus heb ik het toch weggedaan. Maar nu ik hier lees over jouw lekkere soep denk ik er weer aan. En jij hebt altijd zulke goed ideeën...misschien ook wel over bloemkoolblad??
  Groetjes, Corine
  Oja...alleen onze keuken is nog maar fotowaardig hoor!!De rest komt ooit ook nog wel goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @corine:ik weet wel dat je de stronk klein kunt snijden en kunt eten net als bij broccoli, maar de bladeren weet ik niet. die geef ik altijd aan mijn kippetjes, ze zijn er dol op. maar het is natuurlijk gewoon een koolsoort, dus zou het denk ik moeten kunnen. ik neem alleen geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen;-)
  als je het gaat proberen ben ik wel benieuwd naar het resultaat. misschien kan je het aanbakken en dan in de roerbakgroenten verwerken of zo. succes.
  enne, de rest van je huis word vast net zo mooi.

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je receptje voor tovermix heb ik trouwens gevonden hoor! Het hangt nu uitgeprint in de keuken te wachten op gebruik... Zal vast niet lang duren!

  Bedankt! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorige week heb ik weer bloemkool gegeten! En de mooie bladeren heb ik in dunne reepjes gesneden, een deel gebruikt als soepgroenten in de tomatensoep, en een deel als nasigroenten! 't Smaakte prima, dus dat gaat hier de kliko niet meer in!!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen