dinsdag 8 maart 2011

beste allemaal...

ik ben de laatste tijd een beetje aan het twijfelen wat ik moet doen. ondanks dat ik mijn blog leuk vind om te doen, merk ik dat het heel veel tijd vergt. het schrijven alleen niet, maar ik wil ook mijn interesse tonen naar andere blogs die mij trouw steunen.
ik ben dus aan het overwegen wat ik zal doen. stoppen of een a twee keer in de week schrijven en minder kijken op andere blogs. het is daarom een aantal dagen stil geweest, in de hoop dat ik er zelf uit zou komen. maar ik weet het niet. kunnen jullie me hierin adviseren? en vinden jullie het nog wel leuk wat ik schrijf?
ik zou het fijn vinden als jullie een reactie achter laten, zodat ik kan horen wat jullie mening is...
alvast bedankt.

26 opmerkingen:

  1. Ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik vind dit een superleuk blog. Je geeft me energie door je positiviteit en je geeft me heel veel goed ideeen! Ik zou het heel erg jammer vinden als je stopt! Maar alleen jijzelf kan dat uitmaken natuurlijk. Liever een blogje af en toe dan dat je helemaal stopt! Ik zou je echt missen! En ik niet alleen, check alleen al je volgerslijst! Hopelijk kom je er snel uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe meer volgers hoe groter het schuldgevoel. Probeer dat te doen waar jij je prettig bij voelt,een blogger meer of minder valt niet op in blogland dus daar hoef je je niet schuldig om te voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Lieke,
    Ik volg je nog niet zo lang, maar lees je stukjes heel graag!
    Zelf ben ik ook met bloggen begonnen en ik probeer het zo te doen: 3 x in de week posten, op de andere dagen kijk ik bij anderen. Zo kun je op 1 vast moment per dag toch je aandacht verdelen. Misschien heb je hier wat aan...?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas, adviseren is veul te moeilijk, zo niet onmogelijk, 'k lees je verhalen wel heul graag. Als je dat op wilt vatten als een advies....
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo lieve Lieke
    Ik zou her erg leuk vinden als je hier bleef schrijven als is het maar een keer inde week
    Je brengt het erg leuk en je hebt ook nog leuke tips ook.
    Ik heb er al een paar van gebruikt
    Maar de keuze is helemaal aan jouw en ik zal hoe dan ook je keuze respecteren.
    Lieve groet Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Lieke,

    Je twijfel herken ik. Soms heb je niet altijd veel zin om een blogje te schrijven, en dat hoeft ook niet. Maar ik zou het echt heel jammer vinden als je zou stoppen! We hebben al veel tips en recepten van jou in de praktijk gebracht. De boullion bijvoorbeeld.. Superlekker!
    En als ik het even niet meer weet: " even kijken bij Lieke" :-)
    Neem even de tijd om afstand te nemen en als je twee keer in de week een stukje zou schrijven is dat toch ook prima? Bloggen moet ontspanning zij en geen "last" :-))
    Succes met het maken van je keuze, welke het dan ook mag zijn.

    Groeten van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Lieke

    Het is heel herkenbaar. Je wilt je blog bijhouden en ook een reactie achterlaten bij andere blogsters. Het schrijven en lezen vergt tijd. Soms heel veel tijd.

    Ik ben nu aan het verbouwen. De hele dag druk met schilderen, naar de bouwmarkt, schoonmaken en inrichten. Ik zit moe aan de eettafel en heb niet zoveel honger.

    Na de koffie kruip ik achter de laptop en ga de blogjes van mijn (blog)vriendinnen lezen. Want zo voelt het. Ik vind het leuk om te reaqeren, net zo leuk als de reacties die ik krijg.

    Ik zou het niet meer kunnen missen. Dan zou ik kiezen voor minder in de week. Ik vind het heel leuk om je logjes te lezen en zal ze zeker missen, als je stopt. Dus ik hoop echt dat je doorgaat.

    Je moet je gevoel volgen. Vind ik het leuk om te schrijven? Zal ik het missen als ik stop?
    Alleen jij kunt die vragen beantwooorden.

    Maar veel mensen zullen je missen, aan je volgers te zien. Ik zeker!

    Succes met je beslissing.

    Heel veel liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Lieke,

    ik vind je blog altijd erg leuk om te lezen! Ik denk dat je er (net als met zoveel andere dingen) net zoveel tijd in kwijt kunt als je zelf wilt ;-) Als het je teveel tijd kost, zou ik gewoon wat minder bloggen (daar vind ik je blog niet minder leuk om!) en wat minder kijken op andere blogs. Neem bijv. Teunie, zij blogt ook niet zo vaak en reageert ook niet overal en toch blijft ze leuk om te volgen!

    Op die manier blijft het bloggen ook leuk en loop je niet het gevaar dat jij je straks schuldig voelt, omdat je zoveel blogt!

    Succes met je keuze in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Lieke, Ik hoop dat je de juiste verhoudingen weet te vinden mbt bloggen. Ik vind jou log heel leuk en leerzaam en zou het zeker missen mocht je stoppen. Misschien een idee zoals ik bij andere al las een aantal blogs vooruit maken en die op momenten gebruiken dat je druk met andere dingen heb.Je weet ons ieder keer weer heel veel handige tips te geven en het "moet" niet iedere dag. Gr. Cisca, Servie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Niets moet en alles mag. Het is geen verplichting een bepaalde frequentie te hebben in bekijken en schrijven, toch?
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik sluit me volledig aan bij de vorige reactie. En ik heb zelf gemerkt, dat als de druk eraf is, de stukjes meer "vanzelf" komen. Je hebt er dan meer lol aan, want iets wat je vanuit je hart doet gaat altijd makkelijker dan vanuit je hoofd. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik zou het in elk geval heel jammer vinden als je zou stoppen ... Ik lees je blog graag en leer er ook nog van . Misschien dan maar 2 keer per week bloggen ? Sterkte met het nemen van een beslissing

    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  13. "k Zou het heel jammer vinden als je stopt, je schrijft altijd zulke inspirerende stukjes! Maar het moet geen 'moeten' worden natuurlijk!
    Succes met nadenken!
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind je blogjes altijd superleuk om te lezen maar weet ook hoeveel tijd er in gaat zitten. Dus die beslissing ligt geheel bij jezelf. Soms lukt het mij wel om elke dag een blogje te plaatsen en soms een hele week niet. Zelfde met lezen en reageren, daar blijft ook niet altijd tijd voor over. Maar ik zou het bloggen niet willen missen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dit is een keuze die jij alleen kan maken. Ik kan je wel vertellen dat ik je blogs leuk vind en dat je interessante tips meegeeft. :) Het is niet de quantiteit die telt, wel de kwaliteit. Aan jou de keuze om minder vaak maar daarom niet minder goed te schrijven, of evenveel te blijven schrijven maar het zo beu worden dat je sowieso binnenkort volledig zal stoppen. Succes met je beslissing. Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je zal je wel af vragen wie die geheimzinnige Boris nou was. Nou, ik dus, ik zie net dat mijn zoontje de accounts op de computer gewisseld had en ik dus onder zijn naam zit te typen, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik zou het erg jammer vinden als je zou stoppen. Ik heb veel van je geleerd en kan nog wel wat lesjes gebruiken ;-)

    Maar anderzijds begrijp ik heel goed dat bloggen je tijd opslokt, dat hebben we allemaal. Ik zou je besluit dus respecteren als je besluit ermee te stoppen.

    Liefs, Kopka

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik hoop dat je doorrgaat want dit is é'n van de weinige leuke bloggen die ik lees en die niet gaat vervelen

    BeantwoordenVerwijderen
  19. hallo Lieke,
    ik lees net je tweifel en ik dacht ik heb je net gevonden en bewonder je blogs,ik zou het heel jammer vinden als ik nu alweer afscheid moest nemen.Maar inderdaad is de beslissing alleen aan jouw wij kunnen niet in jouw tijd kijken.

    liefs mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik volg je nog niet lang maar wel met heel veel plezier. Als je stopt, zal ik je missen!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. hoi Lieke,
    ik lees je blogjes ook erg graag en zou je consumindertips en leuke verhalen niet graag willen missen.
    Ik heb al veel van je opgestoken en hoop van harte dat je blijft schrijven. Liever iets minder, dan helemaal niet meer !!!!!!!
    groetjes
    Jessica ( ook vanuit Duitsland ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  22. ik herken dit heel erg, heb namelijk voordat ik op blogland zat ergens anders gezeten. Heb gewoon een tijdje niets gedaan alleen maar wat gelezen, maar nergens gereageerd. Ik merkte dat ik niet echt gemist werd en dat was voor mij een reden om daarmee te stoppen. het ging op een gegeven moment ook nergens meer over daarzo. Hier ben ik een paar maanden geleden begonnen aan creatief bezig zijn, anders dan op mijn vorige log dus. Ik merk dat ik dat vreselijk leuk vind. Ik kan je dus alleen maar adviseren door het even rustig aan te doen en ik denk dat de oplossing dan vanzelf komt, het moet namelijk geen verplichting worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Lekkah blijven bloggen in je eigen tempo en alleen reageren op anderen als je dat zelf wil?

    Je hebt een super leuk blog, maar soms is de inspiratie een beetje op... so be it.

    Het moet wel leuk blijven he.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik blog ook niet elke dag, maar als het mij uitkomt en als ik iets te vertellen heb en als ik wat van mij af wil schrijven. Soms wat vaker, soms wat minder, mijn gemiddelde zal rond anderhalf keer per week zijn. Het zou jammer zijn als je zou stoppen, maar dat is helemaal aan jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hallo Lieke,
    Ben je gaan volgen sinds ik je tegenkwam op eenvoudig leven wat ik ook volg. Vind je geweldig. Deel dezelfde interesse; creatief, zuinig proberen te zijn, oude meubels opknappen.
    Heb nog nooit gereageerd maar zou je echt missen. Je bent de enige die ik, buiten eenvoudig leven, volg. Succes met je beslissing.
    Groetjes,

    ELLY

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik kom graag langs, al is het niet dagelijks en vind het fijn om met je mee te lezen! Een tip: als je veel onderwerpen hebt, maak er meerdere blogjes van en publiceer er af en toe één. Mijn ervaring is dat te lange logjes moeilijker lezen. Via berichtopties kun je plannen wanneer je blogjes gepubliceerd worden!

    BeantwoordenVerwijderen