dinsdag 12 april 2011

huismiddeltjes tegen verkoudheid

of het nu aan het mooie weer lag waardoor ik natuurlijk gelijk met een hempje in de zon lag (wel uit de wind) of gewoon door een virus. maar ik was de afgelopen dagen ineens heeeeeel verkouden geworden. hoofd vol, neus vol, longen vol. ik ben nog steeds heel verkouden maar het gaat al een stuk beter.
ik heb dan ook wel alle huismiddeltjes gebruikt die je maar kan bedenken. ik hou niet zo van antibiotica dus probeer ik het liever eerst met andere middeltjes.
ik heb de hele dag kwast gedronken. dit is  citroensap met een flinke schep honing en gekookt water(om weerstand te krijgen en bacteriedodend volgens mij). voor het slapen gaan heb ik er een scheut rum bij gedaan. dat werd me geadviseerd door mijn buurvrouw. en ik heb er lekker op geslapen hoor maar of het helpt tegen de verkoudheid...
verder heb ik de hele dag thijmthee (slijmoplossend) gedronken, homeopatische druppeltjes genomen, gestoomd met kamille (dit is goed tegen ontstekingen), mentholcapsules geslikt en `s avonds een gesneden uitje naast mijn bed.
gevolg? nog steeds verkouden. maar het komt wel los en dat is het begin van het herstel. dus ik ga vandaag braaf door met alle bovengenoemde  dingen en hoop morgen weer de oude te zijn.
want zo vlak voor de vakantie wil ik eigenlijk nog een hoop doen zodat ik tijdens de vakantie lekker met mijn kindjes kan zijn. M is ook vrij dus wil ik niet al te veel in huis moeten doen.
dan is het wel lekker als je even door kan pezen. maar nu moet ik elke keer als ik iets gedaan heb gaan zitten omdat ik bekaf ben.
ik heb het vrijwilligerswerk op kindergarten vanmorgen wel afgezegd, ik wilde niet alle kinderen ook ziek maken. wel heb ik gisteren nog even 60 eieren geschild zodat ze dat vanmorgen niet nog allemaal hoefden te doen.
vandaag maar op mijn gemakje wat met de was aan de gang en wat kleine klusjes doen. en vanavond een flexitarische dag. die term zag ik gisteren op tv. dat vind ik een hele leuke! het zijn mensen die het niet nodig vinden om elke dag vlees te eten maar ook niet helemaal vegetarisch zijn. wij zijn dus flexitariers. en om het mezelf makkelijk te maken, maak ik vanavond pannekoeken van tarwe- en kikkererwtenmeel. dit is heel gezond, lekker en vult enorm. dus dan hoef ik er maar een paar te bakken. alles in de blender een dan zo uitschenken in de pan. gemak dient de mens!

11 opmerkingen:

 1. Van harte beterschap! Als het los begint te komen, gaat het de goede kant op. Wat voor middeltje je verder ook gebruikt, het heeft toch z'n tijd nodig. En het komt altijd ongelegen, denk je niet?
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben ik ook een flexvegetarier........ weer iets nieuws.......
  sterkte met je verkoudheid, het heeft zijn tijd nodig en zo te horen heb je alle goede huismiddeltjes.....

  homeopatisch helpt bij mij dulcamare altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 60 (gekookte??) eieren geschild? Ben benieuwd wat je daar mee gaat doen!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant: ik heb een spuughekel aan verkouden zijn, en ben dus altijd geïnteresseerd in hulpmiddeltjes. Helaas werken ze meestal niet zo goed bij mij, die huismiddeltjes. Zoals die ui op het nachtkastje...

  Het ergste vind ik als ik niet kan slapen vanwege een dichte neus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een paar huismiddeltjes...
  een eetlepel ketjap manis mengen met een paar druppels citroensap.
  Smerig joh, en toch... bij mij werkte 't iets.
  En voor de droge kriebelhoest een paar natte theedoeken op de radiator in de slaapkamer hangen, dan is de lucht ietsjepietsje vochtiger (moe'j wel de CV aan laten staan 's nachts)
  en beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorige week was ik ook verkouden, had ik toen maar je tips gelezen... Nou ja, ik ben ernu ook vanaf, beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet te veel zuivelproducten en eiwitten een paar dagen wil ook wel wat helpen...
  Beterschap!

  Groetjes Tineke

  P.s. hier nog een flextariër, mooi woord :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je neus spoelen met zout water is ook nog zoiets wat schijnt te helpen.
  Ik moet zeggen dat ik voor de nacht gauw een xylometazolin spraytje pak hoor, even mijn neus open, want volgens mij is een goede slaap ook heel genezend!

  Groetjes en heel veel beterschap gewenst!!

  Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik het zo lees heb je er een hele dagtaak aan met alle middeltjes maar ze helpen blijkbaar wel! Maar werk niet al te hard door hoor want om je weerstand weer op te vijzelen heeft je lichaam ook rust nodig!
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben apothekersassistente en ik kan je geruststellen. Antibiotica is ook niet nodig bij verkoudheid of griep. Dit wordt namelijk veroorzaakt door een virus en niet door een bacteriele infectie. Antibiotiva werkt niet tegen een virus. Dus gewoon uitzieken en rust nemen, vitamnine C en een paracetamolletje eventueel zijn in dit geval de middelen.

  BeantwoordenVerwijderen