dinsdag 5 april 2011

drukke tijd

ik had me vandaag voorgenomen om eens een dagje pauze te nemen. de laatste maanden zijn zo ongelovelijk hectisch geweest en ook de laatste weken hebben me niet veel rust gebracht. nadat twee weken geleden onze dochter uit het ziekenhuis kwam, ging ik afgelopen week weer dagelijks naar dat zelfde ziekenhuis omdat mijn vriendin daar opgenomen was. en zelfs daarnaast was er nog genoeg te beleven. maar ook de gewone dingen gaan natuurlijk gewoon door.
misschien wel gelukkig. het zorgt voor een soort balans. de hond moet gewoon uitgelaten worden, de kippetjes gevoerd en het eten gekookt. dat maakt het soms lastig als je het al druk hebt maar aan de andere kant zorgt het ervoor dat, wanneer je thuis bent, alles eigenlijk gewoon normaal is.
en het heerlijke weer van de afgelopen weken doet me erg goed.
de laatste dagen heb ik me vooral op het zaaien van groentes gestort. ik doe elke dag wat. ik wil het dit jaar beter aanpakken als de voorgaande twee jaar. en doordat ik nu de trotse iegenaresse ben van een heuse kas moet dat hopelijk wel lukken.
ik heb van alles gezaaid: komkommers,pluksla, chilipepers, peterselie, prei, radijs, pompoenen, een of andere witte bloemvormige pompoen, kool en nog veel meer.
de twee overgebleven tomatenplantjes na het fiasco van vorige week, groeien als kool. en hebben vannacht voor het eerst in de kas gelogeerd ;-) ik hou nog wel bij hoe koud het `s nachts word, want ik wil deze twee koste wat het kost overhouden.
ook wil ik eens kijken dit jaar of ik zelf zaden kan overhouden. dat heb ik nog nooit echt gedaan en wil kijken of dat gaat lukken. als jullie nog tips en ideeen hierover hebben of hoe ik ze moet bewaren dan hoor ik het graag.
ik vind dit altijd een beetje een rare tijd, want aan de ene kant geniet ik net weer even van het lekkere weer en ben ik blij dat de winter voorbij is, maar aan de andere kant moet ik me nu bedenken wat ik wil gaan zaaien om de winter door te komen.
en het liefst wil ik dit jaar ook een quilt naaien voor op het bed voor als het van het winter koud is. ook hier moet je natuurlijk al lang van te voren aan beginnen.
maar gelukkig komt eerst de zomer nog .....

10 opmerkingen:

 1. Doet me denken aan dat verhaal van Max Velthuis over Beer en Varkentje! Het varkentje heeft de hele zomer hard gewerkt om een voorraad voor de winter aan te leggen. Maar de beer heeft de hele zomer in het zonnetje gezeten. Als het koud wordt en gaat sneeuwen, kan hij niets meer te eten vinden. Hongerig klopt hij aan bij het varkentje. Hij moet houthakken en sneeuwruimen en dan krijgt hij een heerlijke maaltijd van haar! Want wie niet werkt zal ook niet eten...
  Leuk boek!!
  Succes met alles!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is af en toe wel belangrijk hoor, om even een stapje terug te doen.
  wat zaad betrefd: zorg in elk geval dat je het goed droog bewaard.
  Is de witte, bloemvormige pompoen soms een patisson? Die kweek je op dezelfde manier als courgettes.

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms moet je gewoon even tijd voor jezelf nemen, een mens is nu eenmaal geen machine.
  En wat je kas betreft, het klinkt goed wat je allemaal gezaaid hebt.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja tineke, het is inderdaad een patisson. ik heb er vorig jaar een van mijn ouders gekregen en daar heb ik heerlijke stampot van gemaakt. mijn ouders maken er pannekoekjes van. wie weet mag ik later het recept wel een keer verklappen.
  en wat een leuk verhaaltje, maar ook zo waar ;-)

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet ervan! Wist je dat als je boerenkoolplanten hebt en ze zijn groot,je ze kan plukken en het weer aangroeit? Je stript het eraf en daar groeit het weer.
  Dubbel genot. Groeten Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat goed een kas, die staat bij ons op het wenslijstje........

  succes met je kas

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gelukkig worden de avonden steeds wat langer, zodat we het gevoel krijgen dat we meer tijd hebben. en zo te horen heb jij die ook hard nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja meis het leven zit soms heel ingewikkeld in elkaar....wij hebben ook een hele zware tijd gehad en zitten midden in de verwerking ervan....pfffff....soms wil je niet eens opstaan !!...maar iets in je zegt dan het leven is veel te leuk ! toch ??.....succes met je kas en groente.....en je dochter en vriendin !....liefs Ria....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja... zo gaat dat... lastig hè? Wat te denken van de ene dag al prachtig lenteweer en de andere dag terug in de winter, liefst met je winterjas weer aan???
  Met je dochter nu alles goed, wat zal dat schrikken zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeps...ik had een heel verhaal geschreven, en nu is alles weg!!!

  Ik was op de een of andere manier je link kwijt,goed dat jij even langs kwam!!Dus ik heb hem weer geplaatst!

  Voor tips zou je misschien even op mijn Moestuinblog kunnen kijken!

  Het is idd een erg drukke tijd nu,wat zaaien en zo aangaat. Maar je hoeft toch niet alles op een dag te doen?? Op de zakjes met zaden staat toch wanneerje moet zaaien!!
  Maar het is wel een heel leuke tijd vind ik altijd,dus probeer er wel van te genieten!

  Groetjes en tot gauw!

  Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen