donderdag 7 april 2011

eerste babystapjes in de wereld van quilten

gisteren ben ik begonnen met mijn eerste quilt. ik zag zoveel leuke dingen vorbij komen op verschillende blogs dat ik helemaal enthousiast werd.
geloof het of niet, ik wil al jaren quilten maar op de een of andere manier lukt het maar niet om te beginnen. ik denk dat het wel een beetje angst is omdat het zo moeilijk lijkt.
dus ben ik gisteren eerst maar eens achter de computer gaan zitten en heb op youtube naar uitleg gezocht en gevonden.
toen maar eens tussen de stof gekeken die ik nog had liggen maar dat was niet echt wat ik in gedachten had. geen voorjaarskleuren en nagenoeg allemaal effen.
toen naar het dorp gereden waar een klein stoffenwinkeltje zit. deze is alleen door de weeks open van half drie tot zes. dat zegt eigenlijk wel genoeg. dat vind ik ook het leuke aan op het platte land wonen, dat kan allemaal en er zal zich niemand druk om maken. ik probeer af en toe wel naar dit soort winkeltjes te gaan om zo de lokale economie te helpen. het zou jammer zijn als dit soort winkeltjes er straks niet meer zouden zijn en ik minstens 25 kilometer naar de andere dichtstbijzijnde moet rijden.
maar goed, daar gelukkig wel geslaagd voor een aantal leuke stofjes. toen de kinderen naar bed waren ben ik aan de slag gegaan met het maken van mijn eerste quilt. ik dacht laat ik maar klein beginnen en ga dus een tafelloper voor pasen/ het voorjaar maken. ik hoop het volgende week af te hebben.
ik had jullie graag een fotootje willen laten zien van mijn voorderingen maar M heeft deze week het fototoestel mee. en ik moet zeggen dat ik me erg onthand voel. wat kun je snel wennen aan zo een ding.
morgen heerlijk weekend en dan hoop ik lekker verder te kunnen.
volgende week veel afspraken op de kindergarten van onze dochter: een gezond ontbijt (een buffet met gezonde dingen voor de kinderen waar ik altijd aan meehelp) een verwendag die we van onze kinderen krijgen ivm moederdag en nog een optreden van het klasje van J.  en volgende week heeft O ook nog sportdag op school. leuke activiteiten dus voor de kinderen zo vlak voor de vakantie. want vanaf volgende week vrijdag hebben ze hier paasvakantie. de kids kijken er echt naar uit.
en mama stiekem ook....

4 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar het resultaat! Vind het er altijd heel knap uitzien, wieweet begin ik er ook nog eens aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vakantie, heerlijk, even niet die wekker... lekker opstaan als je wakker wordt, ontbijten in je pyjama...
  Dus je bent toch begonnen met patchwork, wat leuk! Het is een heerlijke hobby, geeft echt ontspanning en als je handig bent met naaien, wat je volgens mij wel bent, dan moet het met al die internetinstructies al best wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat herken ik. Eigenlijk lijkt iets je leuk om te gaan doen en je stelt het steeds uit omdat je stiekem bang bent dat het je niet lukt... Ik ken je alleen van je blog natuurlijk, maar ik denk dat je het quilten heel leuk zult vinden!
  Groeten Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het inderdaad heel leuk!

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen